Make your own free website on Tripod.com
Staatssecretaris aan boord van Hr.Ms. Tjerk Hiddes
Staatssecretaris van der Knaap bracht donderdag (23 december) een bezoek aan Hr.Ms. Tjerk Hiddes. Aan boord van het schip, varend in de Perzische Golf, liet hij zich inlichten over de deelname aan Operatie Enduring Freedom.

Van der Knaap kreeg twee officiŽle briefings over de voortgang van de operatie. Daarnaast voerde hij gesprekken met de bemanningsleden van het schip en was hij getuige van een demonstratie van het 'Guard Team' van het Korps Mariniers.

Hr.Ms. Tjerk Hiddes voert waarnemingen uit en verzamelt inlichtingen in het kader van operatie Enduring Freedom. Het schip wordt ook ingezet voor escorte- en beveiligingstaken en kan tevens boardings uitvoeren. Speciaal voor deze laatste taak is de scheepsbemanning aangevuld met het team van het Korps Mariniers.
Het stuk hierboven komt van het Ministerie van Defensie

p>De Mariniers aan boord vervelen zich volgens het Algemeen Dagblad kapot, omdat de Amerikanen alle schepen voor zichzelf houden, Amerika is overigens wel tevreden over het Nederlandse marineschip Hr.Ms. Tjerk Hiddes en hoopt dat het een positief signaal afgeeft naar de andere partners in de maritieme strijd tegen terrorisme.

De Hr.Ms. Tjerk Hiddes is het vijfde NL marineschip dat deelneemt aan bewaking van de Golf.
De Hr.Ms. Tjerk Hiddes keert in januari terug naar Nederland, het schip komt op 28 januari aan in Den Helder.
Er is nog niet bekend of Nederland doorgaat met het bewaken van de Golf.

Dode bij explosie op Russische onderzeeŽr

Een explosie aan boord van een Russische onderzeeŽr heeft een bemanningslid het leven gekost. Twee mensen raakten gewond, meldde de televisiezender NTV vrijdag. De onderzeeŽr lag op zijn basis op het schiereiland Kamtsjatka in het Russische Verre Oosten toen de explosie zich voordeed. De autoriteiten wilden niets over het ongeluk zeggen.