Make your own free website on Tripod.com
De Marine Luchtvaartdienst
De Marine Luchtvaartdienst volgt vlootbewegingen, spoort vijandelijke eenheden op en schakelt deze vervolgens uit, ook voeren ze kustwachtoperaties uit.

De P-3C Orion
Hieronder de P-3C Orion

De P-3C Orion is een patrouillevliegtuig, daarom voert de Orion verkenningsvluchten uit over grote afstand, zowel over land als water, ze kunnen niet van een vliegdekschip opstijgen, daar zijn ze te groot voor, daarom stijgen ze altijd vanaf marinevliegkampen op land op.
In Nederland is dat vliegkamp Marinevliegkamp Valkenburg.
Nederland heeft 10 van deze vliegtuigen maar er staan er ook in het buitenland, dat kun je hieronder in het schema zien.
1 Orion staat op de NAVO-basis in Kevlavik, IJsland
2 Orions zijn actief in het Caraibisch gebied.
7 Orions staan in Nederland.

Westland Lynx
Hieronder zie je de Westland Lynx helikopter

De Westland Lynx is een marine helikopter die vanaf schepen en vanaf land kan opereren, hij kan een sonar neerlaten in het water waardoor hij een onderzeeer kan opsporen en vernietigen met zijn torpedo's die hij aan boord heeft.De SAR(Search And Rescue)helikopter is een Westland Lynx met een reddingslier waasrdoor hij mensen en dingen kan optakelen en neerlaten.
Hieronder de SAR helikopter

Foto van www.luchtmacht.nl
De Westland Lynx helikopter word vervangen door de NH 90 helikopter, in 2007 zijn de eerste NH 90's bij de Koninklijke Marine
Hieronder de NH 90 helikopter

Bovenstaande foto van de website van de Hr.Ms. De Zeven Provinciën

Al deze foto's komen van pictures.werkenbijdemarine.nl tenzij anders is aangegeven.