Make your own free website on Tripod.com
Het Archief

Op deze pagina staan alle oude nieuwsberichten die ooit op de homepage te zien zijn geweest

  

Na vele maanden "rust" te hebben gehad is marineschepen.nl weer tot leven gekomen, EN GOED OOK, er zijn nu marinequizzen gemaakt, binnenkort verschijnen hier de links. Verder zijn er 2 nieuwberichten bijgekomen, iets wat al lang niet meer was gedaan.

De marineschepen.nl kennisquiz pagina, klik hier


NL militair gedood in Irak

Tijdens een beschieting ten zuiden van het Zuid-Iraakse Ar-Rumaythah is zaterdagavond een 29-jarige wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee om het leven gekomen. Vijf andere militairen, een van de marechaussee en vier militairen van de landmacht, raakten ernstig gewond. Zij zijn buiten levensgevaar.

Dat heeft het ministerie van Defensie zondag meegedeeld. Een aantal militairen raakte lichtgewond. De familie van de gesneuvelde militair is inmiddels ge´nformeerd. Het incident had plaats tijdens een patrouille op de weg van Ar-Rumaythah naar As-Samawah, waarbij twee Nederlandse patrouillewagens werden beschoten.

Bij het gewapende incident zijn ook twee militante Irakezen gedood, meldde het Japanse persbureau Kyodo op basis van informatie van de lokale politie. De 29-jarige marechaussee is de tweede Nederlandse militair die in Irak omkomt. Drie maanden geleden kwam de 36-jarige sergeant D. Steensma bij een granaataanslag om het leven.

Duitsland koopt 8 Nederlandse Orions
Duitsland koopt 8 Orion Patrouille vliegtuigen van Nederland
Staatssecretaris Van der Knaap (Defensie) heeft daarover gisteren een overeenstemming bereikt met zijn Duitse collega. Met de verkoop is 295 miljoen euro gemoeid, Defensie houdt aan de deal 130 miljoen over.
De Orions zijn nog steeds in gebruik bij de Koninklijke Marine en zijn gestationeerd op vliegkamp valkenburg, dit vliegkamp wordt gesloten.
In November 2005 wordt verwacht dat de eerste Orion overgedragen kan worden aan Duitsland.

Waarom?
Defensie vindt de orions te duur in onderhoud, in de bezuigingsronde zijn er al talloze marineschepen verkocht en nu moeten ook de Orions en vliegkamp Valkenburg eraan geloven.